Kupi kartu

Plitvička jezera

Svakodnevni polasci iz Zagreba i Karlovca za nacionalni park Plitvička jezera i Rastoke.

Plitvice - Autor:Ante Bionda

Photo credit: www.pixabay.com

Posjeti jednu od najljepših prirodnih znamenitosti u Europi, najstariji hrvatski nacionalni park Plitvička jezera. Svake godine tisuće posjetitelja uživa u šetnji uz 16 prekrasnih jezera i brojnih slapova u predivnom okruženju bogate flore i faune. Ovdje se nalazi i Veliki slap, sa svojih 78 metara, najveći slap u Hrvatskoj te čak 58 vrsta orhideja, među kojima je i gospina papučica - najljepša orhideja Europe. Osim brojnih zakonom zaštićenih i endemskih biljnih i životinjskih vrsta, u parku možete pronaći i zgrade tradicijskog obrta te čak 114 speleoloških objekata - jama i špilja. Područje nacionalnog parka bogato je i ugostiteljskim i smještajnim objektima, no ni mogućnosti rekreativnih aktivnosti ne manjka. U parku možete planinariti, veslati, voziti bicikl, voziti se električnim brodom ili panoramskim vlakom, a tijekom zimskih mjeseci turističku ponudu obogaćuju i skijalište i sanjkalište Mukinje.

Korisne informacije

  • AUTOBUSOM DO PLITVICA

Područje Plitvičkih jezera povezano je autobusnim linijama iz Zagreba i Karlovca. Postoje dva ulaza u Nacionalni park i kod oba se može besplatno ostaviti prtljaga.

  • AUTOBUSOM IZ PLITVICA

Ako putujete iz Plitvica, možete uzeti bilo koji od autobusa koji se nalaze na autobusnim stanicama u blizini parka. Moguće je putovati autobusnim linijama prema Zagrebu i Karlovcu.

Rastoke - "Plitvice u malom"

Kada si već u blizini svakako vrijedi posjetiti i vodeničarsko naselje Rastoke, znano i kao "Plitvice u malom". Rastoke su mjesto 30-ak kilometara udaljeno od nacionalnog parka Plitvice, na mjestu gdje se rijeka Slunjčica ulijeva u rijeku Koranu, poznato po prekrasnoj prirodi i povijesnoj tradiciji.


Arriva Croatia mobilna aplikacija

Kupuj putem Arriva Croatia mobilne aplikacije i ugrabi najjeftinije karte! U aplikaciji se odobrava dodatni online popust od 5% (dostupan samo u Arriva Croatia mobilnoj aplikaciji)!

Zašto putovati s nama?

Klimatizirani autobusi klimatizirani autobus
Udobna sjedala udobna sjedala
Besplatan WiFi besplatan WiFi
USB punjač utičnice za punjenje (ovisno o raspoloživosti)
   

    Unosom i potvrdom svoje e-mail adrese suglasan sam da se ista pohranjuje i obrađuje u svrhu primanja informacija o putovanjima.