Postani naš vozač / vozačica

Vozači i vozačice su temelj i ključ uspjeha našeg poslovanja, a njihove vještine, profesionalnost i kvaliteta obavljanja posla u konačnici određuju i kvalitetu usluge koju pružamo našim putnicima. Stoga Arriva svojim djelatnicama i djelatnicima, uz mogućnost zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vrijeme, nudi i kvalitetnu edukaciju kao i mogućnost daljnjeg osposobljavanja i profesionalnog razvoja. Arriva grupa djeluje u 10 europskih zemalja, zapošljava oko 35 500 ljudi i ostvaruje približno 1,5 milijardi putovanja godišnje. Arriva se ubraja među najveće operatere u putničkom prometu u Europi, a u Hrvatskoj upravlja voznim parkom od 600 vozila i zapošljava više od 1000 zaposlenika.

Svaki zaposlenik i zaposlenica Arrive dio je globalnog tima čije su temeljne vrijednosti timski rad i zadovoljstvo korisnika visokom kvalitetom usluge koju pružamo. Svojim zaposlenicima za njihovu izvrsnost i predanost poslu Arriva nudi odlično iskustvo rada u međunarodnom okruženju i dijeljenje najbolje prakse s kolegama iz 10 europskih zemalja, potiče njihov razvoj pružanjem kontinuiranih edukacija i mogućnošću napredovanja. Želite li uhvatiti priliku za jedinu sigurnu vožnju u karijeri?

Prijavu pošaljite na ljudski.resursi@arriva.com.hr ili nas kontaktirajte na broj telefona +385 (0)91 309 0972

Što nudimo

 • Redovna primanja i mogućnost zaposlenja na neodređeno
 • Sigurnost zaposlenja u tvrtki s dugom tradicijom i prepoznatljivim brendom
 • Dinamično okruženje europske tvrtke
 • Ostale mogućnosti i povlastice u skladu s pravilnicima tvrtke (nagrada za Božić, Uskrs, regres za godišnji odmor…)
 • U većini regija moguć smještaj na duži ili kraći period
 • Mogućnost financiranja osposobljavanja

Što očekujemo

 • Odgovornost i točnost
 • Snalažljivost u prostoru i fleksibilnost
 • Vožnju na siguran način i profesionalnost
 • Komunikativnost i sklonost timskom radu
 • Ljubaznost i kulturno ponašanje prema putnicima i suradnicima
 • Odgovorno i iskreno ponašanje prema nadređenima

Za apliciranje na poziciju vozača ili vozačice autobusa, potrebno je pri prvoj prijavi poslati životopis i zamolbu te preslike sljedećih dokumenata:

 • životopis
 • preslika osobne iskaznice ili putovnice
 • preslika svjedodžbe / diplome o završenoj školi
 • preslika vozačke dozvole
 • preslika kartice vozača
 • preslika najnovijeg liječničkog uvjerenja za vozače D kategorije*

*Ako ne posjedujete vozačku dozvolu za D kategoriju, koda nas možete dobiti plaćenu prekvalifikaciju.

Prijavu pošaljite na ljudski.resursi@arriva.com.hr ili nas kontaktirajte na broj telefona +385 (0)91 309 0972

Česta pitanja

Ne znate kako napisati životopis? Preuzmite obrazac i ispunite prazna polja. U molbi navedite i ukratko objasnite što Vas je motiviralo za prijavu za poziciju u Arrivi.

Možete aplicirati za posao vozača autobusa iako nemate KOD95. Naobrazbu možete proći prilikom dolaska u Hrvatsku s napomenom da trošak periodične naobrazbe koja traje 5 godina snosite Vi sami.

Ukoliko ste zadovoljili sve kriterije za poziciju vozača/vozačice autobusa, Arriva kao poslodavac pokreće proces prijave za rad i boravak u jedinici gdje ćete biti i smješteni na temelju poslanih dokumenata. Proces pridobivanja radne dozvole ovisi o različitim Policijskim upravama (MUP), ali otprilike traje od 12 do 20 dana.

Arriva nudi smještaj u većini gradova gdje zapošljava vozno osoblje bez dodatnih troškova za vozače.

Naravno, prvih 6 mjeseci možete ostati u smještaju o našem trošku te ćemo vam tijekom tog perioda i mi pomoći tražiti apartman za vas i vašu obitelj u okolici. Ukoliko netko iz vaše obitelji želi raditi u Hrvatskoj pomoći ćemo u potrazi za odgovarajućom pozicijom i izvan Arrive.

Zapošljavamo i umirovljenike na nepuno radno vrijeme bez prekidanja primitka mirovine. Za apliciranje je potrebno poslati rješenje o mirovini uz osnovne dokumente, zadovoljiti na probnoj vožnji i dobiti liječničko uvjerenje o sposobnosti za vozača D kategorije.

Arriva ulaže u svoje djelatnike, ali i prepoznaje nove potencijale kroz program financiranja školovanja za vozača motornog vozila odnosno kvalifikacije za D kategoriju. Prilikom odluke o financiranu potrebno je proći razgovore sa službom ljudskih resursa, dobiti liječničko uvjerenje o sposobnosti te odluku Komisije.

Raspored za vozno osoblje se određuje u svakoj poslovnoj jedinici na temelju linija koje kreću i/ili završavaju na tim lokacijama. Vizija svake jedinice je da su linije podjednako raspoređene na sve vozače. Što u krajnjem slučaju znači da svi vozači imaju priliku biti na jednakom nivou razine primanja.

Zaštita osobnih podataka

Primljene podatke čuvamo dvanaest (12) mjeseci, koji rok teče počevši od kraja kalendarske godine u kojoj ste nam ih dostavili, za potrebe eventualnog budućeg zapošljavanja. Nakon isteka navedenog roka, podaci se brišu odnosno fizički uništavaju, ovisno o mediju na kojem su pohranjeni, osim ukoliko izričito ne zatražite da se isti brišu odnosno unište odmah po dovršetku selekcijskog postupka.

   

    Unosom i potvrdom svoje e-mail adrese suglasan sam da se ista pohranjuje i obrađuje u svrhu primanja informacija o putovanjima.