Kupi kartu

Paklenica

Nacionalni park Paklenica obuhvaća prostor Velike i Male Paklenice na južnim obroncima Velebita, a glasi kao najočuvaniji i najveći šumski kompleks u Dalmaciji. Paklenica obiluje šumama crnog bora, bukovim šumama, a ovdje se nalaze i duboki kanjonima s potocima - Velika i Mala Paklenica, špilja "Manita peć", šumarska kuća, etno-kuća, Paklenički mlin, edukacijski centar, prezentacijski centar i kamp. U nacionalnom parku može se planinariti na nekoj od 150-200 kilometara staza i putova ili penjati u najznačajnijem hrvatskom penjačkom centru.

Starigrad-Paklenica, stanica gdje se nalazi ulaz u nacionalni park udaljena je od Zadra svega 40-ak kilometara, a povezana je brojnim autobusnim linijama iz Dalmacije i Kvarnera. Autobusne linije do / iz Paklenice tijekom ljetne sezone su učestalije.

Korisne informacije za putovanje autobusom do Paklenice

Do područja Paklenice možete stići svakodnevnim autobusnim linijama iz Zadra, Šibenika, Splita i Rijeke. Najbliže stajalište ulazu u nacionalni park je Starigrad Paklenica NP. Autobusna stanica nalazi u mjestu Starigrad, u ulici dr. Franje Tuđmana ispred hotela Alan.

Korisne informacije za putovanje autobusom iz Paklenice

Ako putujete iz Paklenice, s autobusne stanice u Starigrad Paklenici možete putovati jednom od svakodnevnih autobusnih linija u pravcu Zadra, Šibenika, Splita i Rijeke.

NAJPOPULARNIJE RELACIJE

Odaberite relaciju da bi vidjeli vozni red ili da bi kupili autobusnu kartu: