LIFEH2OBUS

 

LIFEH2OBUS je projekt sufinanciran sredstvima Europske unije kojim se želi utvrditi najbolja europska praksa upravljanja vodom za autobusne prijevoznike, a s ciljem što većeg smanjenja potrošnje vode. Ovo je prvi put da je Europska unija pokrenula projekt ove vrste u sektoru javnog prijevoza.

Tijekom projekta, koji će trajati tri godine, prikupljat će se informacije i podatci putem inovativnog softvera, koji će pridonijeti definiranju najboljih praksi, a koje će ujedno biti dovoljno fleksibilne za prilagodbu u različitim ekonomskim i geografskim odnosno klimatskim okvirima.

Projekt smanjenja rasipanja vode

Cilj je da se, ovim projektom utvrđena najbolja praksa dijeli, te da ju usvoji što veći broj autobusnih prijevoznika u Europi.

Očekuje se da će LIFEH2OBUS doprinijeti približavanju sektora prijevoza europskim ciljevima održivosti i cirkularnosti, istovremeno pružajući autobusnim prijevoznicima smjernice za uspješnu implementaciju najučinkovitijih rješenja i senzibilizirajući europsku javnost o važnosti očuvanja vode.

 

PARTNERI

Arriva Italia

Arriva grupa jedan je od glavnih operatera u sektoru mobilnosti. Prisutna u 10 europskih zemalja i Ujedinjenom Kraljevstvu, Arriva ostvaruje više od 1,2 milijarde putovanja godišnje zahvaljujući voznom parku od 14 500 autobusa i više od 600 vlakova i tramvaja te se svrstava među pionire zelene mobilnosti i održivosti u Europi.

Arriva posluje u Italiji od 2002. godine gdje pruža uslugu lokalnog javnog prijevoza u pokrajini Valle d’Aosta te u gradovima Torino, Brescia, Bergamo, Lecco i Cremona. Uz navedeno osigurava transfere iz i prema zračnim lukama te pruža usluge prijevoza studentima s invaliditetom i studentima sa smanjenom pokretljivošću u Rimu. Kao holding tvrtka, Arriva Italia posjeduje većinski udio u tvrtkama Arriva Udine i Arriva Veneto te manjinske udjele u tvrtkama ASF Autolinee i Trieste Trasporti.

Arriva Mađarska

ArrivaBus je jedan od glavnih operatera u sektoru javnog prijevoza u Mađarskoj koji sa svoje četiri lokacije upravlja najmodernijom flotom autobusa u Mađarskoj.

Arriva je prisutna u Mađarskoj od 1999. godine. Od svibnja 2012. ArrivaBus djeluje kao neovisni pružatelj usluga javnog prijevoza za BKK, javno-prijevozničku tvrtku koja svake godine realizira oko 300 milijuna putovanja u Budimpešti.

Arriva Hrvatska

Arriva je prisutna u Hrvatskoj od 2013. godine i danas je vodeći pružatelj usluga autobusnog prijevoza na hrvatskom tržištu. Pokriva širok spektar usluga, a prvenstveno lokalni, međugradski i međunarodni autobusni prijevoz. Uz vozni park od 600 vozila, Arriva nudi usluge na lokalnoj i regionalnoj razini kao i na međugradskim i međunarodnim relacijama, povezujući tisuće odredišta. Tvrtka upravlja s 14 autobusnih kolodvora, 10 servisnih centara, zapošljava više od 1000 djelatnika te preveze više od 11,7 milijuna putnika godišnje.

Sveučilište Sapienza

Osnovano 1303. godine, Sapienza je najstarije sveučilište u Rimu i najveće u Europi. Njegova misija je doprinijeti razvoju društva kroz istraživanje, izvrsnost, kvalitetno obrazovanje i međunarodnu suradnju. Znanstveno-istraživačka aktivnosti u Sapienzi pokriva iznimno širok spektar disciplina, dostižući razine izvrsnosti u mnogim područjima.

U okviru tih aktivnosti, prometne studije Odsjeka za građevinarstvo, graditeljstvo i okoliš, uključene su u nekoliko istraživačkih projekata koje financira talijansko Ministarstvo obrazovanja, sveučilišta i istraživanja te druga tijela i agencije ( među potonjima su projekti financirani EU sredstvima, EBSF, EBSF2, 3iBS, ZeEUS i ELIPTIC za razvoj „Autobusa budućnosti“).

Pluservice

Od 1988. Pluservice razvija i proizvodi upravljačke informacijske sustave za prijevozničke tvrtke, zauzimajući istaknutu poziciju na nacionalnoj sceni, s preko 300 aktivnih kupaca i oko 2000 instaliranih aplikacija.