Javna usluga u Virovitičko-podravskoj županiji

Od 15. 06. 2023. godine započinje obavljanje javne usluge na području Virovitičko-podravske županije, a prijevoz kao operater obavlja i Autotrans d.d. u dijelu mreže linija koja obuhvaća najvećim dijelom područja Grada Orahovice, Općine Crnac i Općine Zdenci.

 

 

Ovim oblikom prijevoza javna usluga mrežom linija za područje Virovitičko-podravske županije, se kvalitetno i funkcionalno uređuju potrebe usluga prijevoza, u svrhu stanovništva i njihovih svakodnevnih potreba kako na samom području županije, tako i u povezivanju sa drugim područjima. Ustrojstvom javne usluge se osigurava povezanost iz ruralnih područja slabije naseljenosti, kako bi svi korisnici imali mogućnost svrsishodnog javnog prijevoza u svakodnevnoj potrebi.

Javna usluga svojom mrežom linija daje mogućnost za veći broj polazaka na postojećim linijama, te uvođenje novih linija, što omogućuje bolju mobilnost stanovništva i ne samo unutar županije.

Karte se mogu kupovati u autobusu, na prodajnim mjestima i putem Web stranice.

Javna usluga Virovitičko podravske županije :

Prometovanje dana 30. svibnja 2024. odvijat će se kako slijedi:

 

 

Vukovarsko-srijemska županija među svojim stanovnicima provodi anonimno online ispitivanje stava javnosti u funkciji procjene potencijala mobilnosti na području županije i poziva svih s prebivalištem ili boravištem na području VSŽ za ispune online upitnik koji je dosupan na poveznici.

Upitnik je moguće ispuniti do 15. svibnja 2024., a njegovim ispunjavanjem pomažete poboljšanju prometnog sustava ove županije.