Kupi kartu

Arriva uvodi veliki program smanjenja emisije CO2e u 15 000 autobusa diljem Europe

  • Arriva potpisuje paneuropski ugovor s tvrtkom TomTom Telematics, članicom Bridgestone korporacije, kako bi povećala standard u svojim autobusima
  • Koristeći napredne tehnike vožnje Arriva očekuje smanjenje emisije CO2e do 72 000 tona godišnje
  • Pristup podacima o vozilima u stvarnom vremenu u kombinaciji s obukom, pomoći će više od 32 000 vozača u pružanju još udobnijih i ekološki prihvatljivijih putovanja svojim putnicima

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, Arriva, vodeća europska tvrtka za prijevoz putnika, objavljuje da je potpisala ugovor s tvrtkom TomTom Telematics, koju je nedavno kupila tvrtka Bridgestone, o instaliranju telematskog sustava u 15 000 autobusa u 10 zemalja.

Arriva je posvećena smanjenju globalnog utjecaja putovanja, poboljšanju kvalitete zraka u zagušenim gradovima te minimiziraju vlastitog utjecaja na okoliš. S tim u vezi, investicija u ovu najnoviju tehnološku inovaciju, koja vozačima pruža trenutnu povratnu informaciju o kočenju, ubrzanju i praznom hodu, omogućit će Arrivi da svake godine smanji potrošnju goriva u svojim autobusima do 6% te smanji emisiju CO2e do 72 000 tona godišnje.  To je ekvivalent smanjenju emisije stakleničkih plinova koje proizvodi više od 15 000 automobila godišnje.

Jo Humphries, izvršna direktorica projekta „Driving Arriva“ tim povodom rekla je: „Ovo ulaganje u TomTom Telematics je ulaganje u naše vozače. Svake sekunde na svakom putovanju, naših 32 149 vozača mora donijeti ispravne odluke kako bi sigurno prevezli putnike do njihovih odredišta. Uz redovite treninge i obuku, naši će vozači dodatno poboljšati način vožnje.  Time će biti u mogućnosti pružiti još sigurnije i udobnije putovanje našim putnicima i smanjiti potrošnju goriva, a time i emisiju CO2e.“

Dražen Divjak, direktor Arrive za Hrvatsku rekao je: „Uvođenje telematskog sustava u vozni park Arrive Hrvatska koji broji 600 vozila još je jedna potvrda naših nastojanja da budemo ekološki najosvješteniji javni prijevoznik. Benefite uvođenja ove inovativne telematske tehnologije osjetit će,  tvrtka prvenstveno kroz smanjenu potrošnju goriva, no što je još važnije i što nas posebno veseli je činjenica da TomTom Telematics donosi dobrobit i za naše putnike u vidu udobnijeg i sigurnijeg putovanja.“

Thomas Schmidt, direktor TomTom Telematicsa, izjavio je: “Arriva je prepoznala prednosti našeg rješenja za upravljanje voznim parkom, WEBFLEET, budući da joj pruža detaljan uvid u područja u kojima su moguća poboljšanja te ujedno potiče vozače da unaprijede svoje performanse za volanom.

Drago nam je što će naša inovativna telematska tehnologija pomoći Arrivi da ispuni svoje dugoročne ekološke i operativne ciljeve.”

Arrivine tvrtke u Hrvatskoj, Italiji i Španjolskoj već su počele s instaliranjem sustava u ukupno 2700 autobusa, a do kraja godine TomTom sustavom bit će opremljeno još 12 300 autobusa u Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji. Arrivine tvrtke u Danskoj, Portugalu, Srbiji i Švedskoj već koriste slične telematske sustave u svojim autobusima.

ZAVRŠETAK 

Preuzmi

TomTom Telematics je jedan od vodećih svjetskih pružatelja rješenja za telematiku, posvećen upravljanju voznim parkom, telematici vozila i povezivanju vozila u jedinstven sustav. Njegovo glavno softversko rješenje WEBFLEET koriste tvrtke svih veličina kako bi poboljšale performanse vozila, uštedile gorivo, podržale vozače i povećale ukupnu učinkovitost vozila. Osim toga, TomTom Telematics pruža usluge za industriju osiguranja, najma i leasinga, uvoznike automobila i tvrtke koje se bave potrebama poduzeća kao i potrošača.

TomTom Telematics pruža svoje usluge korisnicima u više od 60 zemalja, što im omogućuje najjaču podršku u lokalnoj mreži i najširi spektar specifičnih aplikacija i integracija. Njihovi klijenti svakodnevno imaju koristi od visokih standarda povjerljivosti, integriteta i dostupnosti certificirane usluge ISO/IEC 27001:2013, revidirane u studenom 2018. godine.

Od 1. travnja 2019. godine, TomTom Telematics je postao dio Bridgestone Europe NV / SA (“Bridgestone”), podružnice Bridgestone Corporation, najveće svjetske tvrtke za automobilske gume i proizvode od gume. Bridgestone djeluje u 38 zemalja diljem EMEA regije zahvaljujući konstantnom ulaganju u istraživanje i razvoj te korištenjem naprednih tehnologija u najsuvremenijom tvornicama u Europi.

Više informacija na telematics.tomtom.com ili www.bridgestone.eu