Kupi kartu

Arriva grupa pozdravlja dogovor Deutsche Bahna o prodaji poslovanja I Squared Capitalu

Arriva grupa pozdravlja predloženu transakciju između Deutsche Bahna (DB) i I Squared Capitala, kojom će se vlasništvo nad tvrtkom prenijeti na I Squared tijekom 2024. godine.

I Squared uspješno ulaže u infrastrukturne tvrtke –  od tvrtki za energetska rješenja kao što je Aggreko, do tvrtki za transport i logističke usluge uključujući TIP Group.

Važno je napomenuti da je I Squared prepoznat po svojoj predanosti stvaranju dugoročne, održive vrijednosti u tvrtkama u koje ulaže te ima reputaciju da pomaže menadžerskim timovima u poboljšaju operativnih performansi. Također ulaže značajan kapital u tvrtke kako bi podržao njihov prijelaz na zelene tehnologije.

Ulaganje I Squared Capitala dati će Arrivi  novi vjetar u leđa za daljnji razvoj i rast. Iskustvo, stručnost i investicijske sposobnosti I Squared Capitala, otvorit će nove prilike za Arrivine tvrtke te će istovremeno pomoći u zaštiti planeta poticanjem prijelaza na zelenu tehnologiju.

Komentirajući predloženu transakciju, Mike Cooper, izvršni direktor Arriva grupe je rekao: "Ovo je sjajna prilika za Arrivu i početak važnog novog poglavlja za naše poslovanje. Znam da u I Squared Capitalu dijele naše uvjerenje u pružanje održivih usluga prijevoza koje zadovoljavaju potrebe budućnosti.

Ulaganje I Squared Capitala u naše poslovanje pomoći će u otvaranju novih prilika i stvaranju novih vrijednosti za sve koji su važni Arrivi – naše ljude, planet i iznad svega putnike koje imamo privilegiju prevoziti svaki dan.

Brend i vrijednosti Arrive ne samo da će ostati nepromijenjeni uslijed ove transakcije, već će im ona dati novi smisao. Zaista se veselimo zajedničkoj budućnosti s I Squared Capitalom i ostvarenju naše ambicije da postanemo vodeći partner u prijevozu putnika diljem Europe.”

Dražen Divjak, generalni direktor Arrive za Hrvatsku je komentirao: “Današnja objava je odlična vijest za cijelu Arrivu i za naše poslovanje u Hrvatskoj. I dok s neskrivenim optimizmom gledamo prema budućnosti i vjerujemo u snažan poslovni razvoj pod novim vlasnikom, Arriva Hrvatska nastavlja pružati uslugu najviše kvalitete našim korisnicima, klijentima i zajednicama čiji smo dio."

ZAVRŠETAK