Aktivan doprinos u prevenciji COVID-19

Kao vodeći pružatelj usluga autobusnog prijevoza u Hrvatskoj svoje korisnike prevozimo do tisuća odredišta diljem zemlje i inozemstva uvijek imajući na umu sigurnost i zdravlje naših putnika i zaposlenika. I u aktualnoj situaciji epidemije koronavirusom nastojimo omogućiti sigurno putovanje svakodnevno provodeći niz mjera i aktivnosti sukladno uputama i smjernicama nadležnih institucija kao i naše Arriva DB Grupacije.

Slijedom navedenog povećali smo higijenski standard u autobusima te prilikom svakodnevnog čišćenja koristimo dezinfekcijska sredstva koja učinkovito uništavaju COVID-19, a preporučena su od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Također smo, s obzirom na situaciju u okruženju, do daljnjeg obustavili sve redovne inozemne linije. I naša agencija je otkazala sva organizirana putovanja za Italiju u ožujku i travnju. Slijedeći upute Stožera civilne zaštite otisnuli smo informativne plakate s mjerama zaštite od koronavirusa  te ih izvjesili na vidljivom mjestu u svim vozilima kako bi pridonijeli edukaciji putnika i svih naših zaposlenih.

Doprinos zaštiti zdravlja i sigurnosti osiguravamo i kroz kontinuiranu edukaciju zaposlenika, nabavku zaštitnih sredstava te prilagodbom poslovanja preporukama nadležnih institucija. Na taj način u tvrtki kontinuirano podižemo svijest o samoj bolesti, širenju i prevenciji s posebnim naglaskom na opće i specifične mjere zaštite, a uz to smo zaposlenicima osigurali i olakšali uvjete rada koji podrazumijevaju laku dostupnost zaštitnih sredstava poput zaštitnih maski, jednokratnih zaštitnih rukavica, dezinfekcijskih sredstava za ruke i sl. Također poštujemo preporuke za odgodu poslovnih putovanja u zaražena područja, sastanke organiziramo preko interneta, a za sva eventualna pitanja i hitne slučajeve uspostavili smo posebnu telefonsku liniju za zaposlenike.

Daljnje korake poduzimat ćemo ovisno o razvoju situacije i prema uputama mjerodavnih institucija uvijek imajući na umu sigurnost i zaštitu zdravlja naših putnika, zaposlenika i njihovih obitelji.