Kupi kartu

ADVENT U EUROPI

Trst, Ljubljana, München

Uživaj u čaroliji Adventa na ulicama Trsta, Ljubljane i Münchena

Uživaj u kuhanom vinu i medenjacima, božićnim melodijama, maštovitim izlozima, šarenim poklonima, sjaju svjetlucavih lampica i mirisu prave zime u šarmantnom Trstu, maštovitoj Ljubljani ili čarobnom Münchenu.

Advent u Trstu

U gradu punom šarma, elegancije i kozmopolitskog duha kao što je Trst ni adventsko doba ne može biti drukčije. Tršćanski il Mercatino di Natale održava se u periodu od 8. do 22. prosinca 2018. na trgu Piazza di Sant'Antonio i u susjednim ulicama, svega nekoliko koraka od mora. 

U čarobnoj atmosferi prožetoj božićnom dekoracijom i osvjetljenoj tisućama blještavih lampica sajam ugošćuje brojne izlagače sa cijelog poluotoka, ali i iz čitavog svijeta. U njihovim drvenim kućicama pronaći ćeš maštovite božićne poklone, prigodne ukrase ali i gastronomske specijalitete tipične ne samo za Trst već i za područje srednje Europe.

Advent u Ljubljani

Paljenjem blagdanske rasvjete i stotina lampica na velikoj jelki na Prešernovom trgu 30. studenog, započeti će ovogodišnji Advent u Ljubljani. Od tog trenutka središnji ljubljanski trg i ulice duž rijeke Ljubljanice postaju glavno mjesto susreta, druženja i šetnje. Tu su smješteni brojni gastro štandovi koji te dozivaju mirisom kuhanog vina, čaja i kobasica baš kao i štandovi na kojima se možeš opskrbiti najrazličitijim božićnim sitnicama i suvenirima.

Nastupi zborova ispred Gradske vijećnice, procesije Djeda Mraza, brojni glazbeni koncerti na Novom trgu, nastupi uličnih trupa, cirkusanata i umjetnika na Kongresnom trgu, veliki božićni koncert na otvorenom i novogodišnja proslava uz spektakularni vatromet dodatno će zagrijati veselu blagdansku atmosferu glavnog grada Slovenije, a tebe učiniti bogatijim za još jedan prekrasan doživljaj adventa.

Advent u Münchenu

U glavnom gradu Bavarske, u razdoblju od 27. studenog do 24. prosinca ove godine, očekuje te čak dvadesetak božićnih sajmova diljem grada. Na najvećem sajmu u Münchenu, onom na glavnom trgu očekuje te 160 izlagača na površini od gotovo 20.000 m2 ubraja među najveće u Europi, a toliko je omiljen da ga svake godine posjeti više od 3 milijuna turista.

Najveća atrakcija središnjeg münchenskog sajma je veličanstveno božićno drvce ispred gradske vijećnice sa 2500 svjetlucavih lampica, koje cijelom sajmu daje čaroban ugođaj, a svečano blagdansko ozračje upotpunjuju popularne adventske pjesme koje se svakog popodneva u 17:30 izvode na balkonu Gradske vijećnice. Uživaj u najljepšim božićnim pjesmama s pogledom na čudesnu blagdansku kulisu jednog od najljepših božićnih sajmova u Europi.

Zašto putovati s nama?

Klimatizirani autobusi klimatizirani autobus
Udobna sjedala udobna sjedala
Besplatan WiFi besplatna wi-fi usluga
USB punjač utičnice za punjenje elektroničkih uređaja (ovisno o raspoloživosti)
   

    Unosom i potvrdom svoje e-mail adrese suglasan sam da se ista pohranjuje i obrađuje u svrhu primanja informacija o putovanjima.